ناودانی شیروانی چیست؟

ناودانی شیروانی یک سیستم هدایت آب است که برای جمع آوری و تخلیه آب باران و برف از پشت بام استفاده می شود. این یک جزء ضروری برای هر ساختمانی با سقف شیبدار است، زیرا به محافظت از ساختمان در برابر آسیب ناشی از آبیاری کمک می کند. ضمن اینکه نصب ناودانی شیروانی باید توسط یک متخصص انجام شود تا از نصب صحیح و کارآمد آن اطمینان حاصل شود. در ادامه، با ما همراه باشید تا به بررسی جزئیات این نوع ناودانی بپردازیم.

اهمیت استفاده از ناودانی شیروانی

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟ 

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟ 

قیمت نبشی

برای کسب اطلاعات بیشتر از قیمت نبشی با ما تماس بگیرید​

انواع ناودانی شیروانی

ناودانی شیروانی یکی از پرکاربردترین انواع پروفیل‌های ساختمانی است که برای هدایت آب برف و باران از روی سقف ساختمان‌ها و سازه‌های شیروانی به کانال‌های فاضلاب یا سایر نقاط تخلیه آب استفاده می‌شود. این نوع ناودانی به طور کلی به دو دسته لندنی و جعبه ای تقسیم می شوند. 

ناودانی شیروانی لندنی که به نام‌های ابرو گرد، ابرو فیتیله‌ای و ابرو مخفی نیز شناخته می‌شود، دارای مقطعی U شکل است که در قسمت انتهایی آن یک بخش گرد یا مخروطی شکل وجود دارد.

این بخش باعث می‌شود تا آب برف و باران به راحتی در ناودانی جمع شود و از آن خارج شود. این نوع ناودانی به دلیل شکل ظاهری ساده و نصب آسان، یکی از پرکاربردترین انواع ناودانی های شیروانی است.

به طور کلی می توان گفت که کاربرد هر محصولی مانند میلگرد st37 می تواند بر قیمت آن اثرگذار باشد. قیمت میلگرد st37 در کاربردهای مختلف متفاوت است، زیرا نیاز هر صنعت با صنعت دیگر متفاوت است. 

ناودانی شیروانی جعبه‌ای که به نام‌های ابرو مستطیلی و ابرو چهارگوش نیز شناخته می‌شود، دارای مقطعی مربع یا مستطیلی است. این نوع ناودانی نسبت به ناودانی لندنی دارای مقاومت بیشتری در برابر فشار و ضربه است. همچنین، ناودانی جعبه‌ای به دلیل ظاهر زیباتر، اغلب در ساختمان‌های مسکونی و تجاری استفاده می‌شود.

ضمن اینکه باید این نکته را بدانید که هر محصولی در انواع مختلف قیمت متفاوتی دارد. برای مثال، قیمت میلگرد st52 همانند نبشی در انواع مختلف، قیمت متفاوتی دارد که این تفاوت قیمت از تفاوت در ویژگی های آن و عوامل دیگر تاثیر می پذیرد. 

انواع ناودانی شیروانی

همه چیز در مورد ناودانی شیروانی

عوامل موثر در انتخاب ناودانی شیروانی مناسب

انتخاب ناودانی شیروانی مناسب برای یک پروژه ساختمانی، مستلزم در نظر گرفتن عوامل مختلفی است. شکل و شیب سقف تأثیر مستقیمی بر نوع ناودانی دارد. برای مثال، برای سقف‌ های شیب‌ دار، از ناودانی‌ های لندنی استفاده می‌ شود و برای سقف‌ های مسطح، از ناودانی‌ های جعبه‌ای استفاده می‌شود.

یکی دیگر از عوامل موثر، میزان بارندگی در منطقه نیز در انتخاب ناودانی مناسب تأثیرگذار است. برای مناطقی با بارندگی زیاد، باید از ناودانی‌هایی با ظرفیت تخلیه آب بیشتر استفاده کرد.

ناودانی‌های شیروانی از مواد مختلفی مانند فولاد، آلومینیوم و گالوانیزه ساخته می‌شوند. هر یک از این مواد مزایا و معایب خاص خود را دارند. به عنوان مثال، ناودانی‌های فولادی مقاومت بیشتری در برابر خوردگی دارند، اما وزن بیشتری نیز دارند. قیمت ناودانی شیروانی نیز از عواملی است که باید در نظر گرفته شود. قیمت ناودانی‌ با توجه به نوع، جنس، اندازه و کیفیت آن‌ها متفاوت است.

انتخاب نوع ناودانی به عوامل مختلفی از جمله نوع سقف، شرایط آب و هوایی منطقه و بودجه شما بستگی دارد. ناودانی لندنی برای سقف‌های شیب‌دار و ناودانی جعبه‌ای برای سقف‌های مسطح مناسب‌تر است. ناودانی‌های لندنی مقاومت بیشتری در برابر خوردگی دارند، اما ناودانی‌های جعبه‌ای ظاهری زیباتر دارند. 

به طور کلی، قیمت رابیتس هم مانند میلگردها و نبشی ها، در انواع مختلف، تفاوت هایی را با نوع دیگر آن شامل می شود. به عنوان مثال، قیمت رابیتس در انواع دیگر آن با توجه به کاربرد متفاوتی که دارد، تفاوت هایی را داراست. 

عوامل موثر در انتخاب ناودانی شیروانی مناسب

مراحل نصب ناودانی شیروانی

نصب “ناودانی شیروانی” باید به دقت انجام شود تا کارایی خود را از دست ندهد و به درستی کار کند. اولین قدم در نصب ناودانی، اندازه گیری دقیق سقف است. این اندازه گیری شامل اندازه عرض و طول سقف، همچنین شیب سقف است. 

به طور کلی، قیمت ناودانی تحت تأثیر عوامل اقتصادی، فنی و بازاری قرار می‌گیرد که به طور متناسب با تغییرات در این عوامل متغیر است. به عنوان مثال، قیمت فلنج هم از این قاعده مستثنا نیست و این عوامل ذکر شده برای ناودانی، بر قیمت فلنج هم تاثیر می گذارند. 

برای برش ناودانی، باید آن را به اندازه مورد نیاز برش دهید. برای این کار می توانید از یک اره فلزی یا اره برقی استفاده کنید. هنگام برش ناودانی، مراقب باشید که آن را بیش از حد نازک نکنید.

پس از برش ناودانی، باید محل نصب آن را علامت گذاری کنید. برای این کار می توانید از یک مداد یا گچ استفاده کنید. هنگام علامت گذاری، مراقب باشید که ناودانی شیب مناسبی داشته باشد تا آب به درستی از آن خارج شود.

پس از علامت گذاری، می توانید ناودانی را نصب کنید. هنگام نصب ناودانی، مراقب باشید که آن را محکم کنید تا در برابر آب و هوا مقاوم باشد.

اگر سقف شما دارای چندین شیب است، باید از ناودان رابط استفاده کنید. ناودان رابط قطعه ای است که دو ناودانی را به یکدیگر متصل می کند.

پس از نصب ناودان رابط، می توانید درپوش ناودانی را نصب کنید. درپوش ناودانی قطعه ای است که از ورود حشرات و سایر مواد به داخل ناودانی جلوگیری می کند.

پس از نصب کامل ناودانی، باید آن را از نظر نشتی آب آزمایش کنید. برای این کار، می توانید از یک شلنگ آب استفاده کنید و آب را روی سقف بریزید. اگر آب از ناودانی نشت کرد، باید آن را اصلاح کنید.

البته بهتر است در خرید هر محصولی به قیمت آن توجه کنید. برای مثال، قیمت ورق mo40 در هنگام خرید برای خریدار و مصرف کننده اهمیت دارد. به علاوه، علاوه بر اهمیت بالای قیمت ورق mo40، کیفیت آن هم از اهمیت بالایی برخوردار است. 

به عنوان مثالی دیگر هم می توان به قیمت میلگرد استیل اشاره کرد که در هنگام خرید، از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا میلگرد جز آن دسته از محصولاتی است که در حجم بالایی خریداری می شود. 

مزایای استفاده از ناودانی شیروانی

ناودانی شیروانی از انواع مختلفی از مواد ساخته می شود که هر کدام مزایای خود را دارند. مزایای استفاده از این نوع ناودانی عبارتند از:

  • جلوگیری از آسیب به سقف و ساختمان: آب باران و برف می تواند به سقف و ساختمان آسیب جدی وارد کند. ناودانی شیروانی با هدایت آب باران و برف از سقف، از آسیب به ساختمان جلوگیری می کند.
  • حفظ سلامت ساختمان: آب باران و برف می تواند باعث پوسیدگی و آسیب به سازه ساختمان شود که ناودانی با هدایت آب باران و برف از ساختمان، از پوسیدگی و آسیب به سازه ساختمان جلوگیری می کند.
  • جلوگیری از ایجاد آب گرفتگی: آب باران و برف می تواند موجب ایجاد آب گرفتگی در اطراف ساختمان شود. این ناودانی با هدایت آب باران و برف به نقاط مناسب، از ایجاد آب گرفتگی در اطراف ساختمان جلوگیری می کند.
  • بهبود زیبایی ظاهری ساختمان: ناودانی های شیروانی می توانند به بهبود زیبایی ظاهری ساختمان کمک کنند. انواع مختلفی از ناودانی با طرح ها و رنگ های مختلف در بازار موجود است که می توان با توجه به سبک ساختمان، یکی از آنها را انتخاب کرد.

مزایای استفاده از ناودانی شیروانی

عوامل موثر بر قیمت ناودانی شیروانی

عوامل موثر بر قیمت ناودانی شیروانی عبارتند از:

1- جنس ناودانی: 

ناودانی از جنس‌های مختلفی مانند فولاد گالوانیزه، فولاد سیاه، آلومینیوم و مس تولید می‌شود. قیمت ناودانی گالوانیزه به دلیل مقاومت بالای آن در برابر خوردگی و زنگ زدگی، نسبت به سایر جنس‌ها بیشتر است.

2- ابعاد ناودانی: 

ناودانی های شیروانی در اندازه‌های مختلف از نظر ارتفاع جان، عرض جان و ضخامت بال تولید می‌شوند. هر چه ابعاد ناودانی بزرگتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود.

3- تولید کننده ناودانی: 

قیمت ناودانی های شیروانی از تولیدکنندگان مختلف، متفاوت است. معمولاً ناودانی‌های تولید شده توسط تولیدکنندگان معتبر، قیمت بالاتری دارند.

4- شرایط بازار: 

قیمت ناودانی مانند سایر کالاها، تحت تاثیر شرایط بازار، مانند عرضه و تقاضا، نوسانات قیمت ارز و سایر عوامل اقتصادی، قرار دارد.

این نکته را بدانید که قیمت هر محصولی مانند قیمت میلگرد ck45 هم از بازیافت تاثیر غیر مستقیم می پذیرد و در کل قیمت میلگرد ck45 قابل بازیافت تفاوت هایی را با نوع غیر قابل بازیافت آن دارد. 

البته در مقایسه هر محصولی، مقایسه قیمت آن هم اهمیت دارد. برای مثال، قیمت ورق آلمینیوم در انواع مختلف با توجه به استفاده از چگالی های متفاوت در آن، تفاوت هایی در قیمت را شامل می شود. 

به علاوه، قیمت ورق هاردوکس هم از این قاعده مستثنا نیست و در شخص باید قیمت ورق هاردوکس را در هنگام خرید در نظر بگیرد. ضمن اینکه، علاوه بر قیمت توجه به کیفیت این محصول هم از اهمیت بالایی برخوردار است و باید با توجه به قیمت آن محصول باشد. 

نکات مهم درباره نگهداری ناودانی شیروانی

یکی از مهم‌ترین نکات در مورد نگهداری ناودانی شیروانی، تمیز کردن منظم آن است. برگ‌ها، شاخه‌ها و سایر مواد زائد می‌توانند در ناودانی گیر کرده و باعث مسدود شدن آن شوند. مسدود شدن ناودانی می‌تواند منجر به نشت آب به داخل ساختمان شود. بنابراین، توصیه می‌شود حداقل سالی یک بار آن را تمیز کنید. 

علاوه بر تمیز کردن، باید به طور منظم سلامت ناودانی را نیز بررسی کنید. آیا ناودانی دچار پوسیدگی یا ترک خوردگی شده است؟ آیا اتصالات ناودانی محکم هستند؟ در صورت مشاهده هرگونه آسیب، باید بلافاصله اقدامات لازم برای تعمیر یا تعویض ناودانی را انجام دهید.

ناودانی‌های فلزی به مرور زمان در معرض زنگ‌زدگی قرار می‌گیرند. برای جلوگیری از زنگ‌زدگی، توصیه می‌شود ناودانی‌های فلزی را هر چند سال یک بار رنگ‌آمیزی کنید. رنگ‌آمیزی مجدد ناودانی‌ها از پوسیدگی و خوردگی آن‌ها جلوگیری می‌کند.

با رعایت نکات بالا می‌توانید از ناودانی شیروانی خود به طور صحیح نگهداری کرده و از آسیب به ساختمان خود جلوگیری کنید.

نکات مهم درباره نگهداری ناودانی شیروانی

سخن پایانی

در این مقاله، به بررسی جامع ناودانی شیروانی، اهمیت آن، انواع مختلف آن، کاربردهای آن و موارد دیگر برای سقف شیروانی پرداختیم. ناودانی شیروانی یکی از اجزای مهم سقف های شیروانی است که در محافظت از ساختمان در برابر آسیب های ناشی از باران و برف نقش حیاتی ایفا می کند. با انتخاب صحیح ناودانی شیروانی و نصب اصولی آن، می توانید از سقف شیروانی خود مراقبت کنید. امیدوارم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.

02168517000